Shopping på rusta

Idag har jag varit på Rusta och shoppat på deras rea – något som kan vara bra för ekonomin. Inte för det blev någon storhandling för min del, utan jag nöjde mig med en dörrmatta till altanen och ett sopborstset. Egentligen har jag aldrig gillat att gå på reor, jo priset gillar jag, men jag hatar att trängas med folk som river och sliter i varorna som det vore på liv och död. Även om det var ganska mycket med folk på Rusta idag, så var dessa mer av den sansade sorten som strosade lugnt omkring. Annat kanske det var i tisdags då rean började.

Jag kan inte låta bli att småle nu när jag tänker tillbaka på de reor jag hade i min butik. Vid första readagens slut, så såg det mer ut som en tromb gått igenom alla hyllplan. Syrran och jag svor lite för oss själva där vi stod och vek ihop, galgade tröjor, byxor, skjortor och jackor etc. och plockade bort smutsiga kläder som hade blivit nersölade eller trampade på. Ibland ställde vi oss frågan, beter de sig likadant hemma med sina egna saker.