Investera i aktier

Vill du få dina pengar att växa? Kanske är det så att du inte riktigt är nöjd med bankernas låga ränta som är knuten till ditt vanliga sparkonto. Är du nyfiken på att börja investera i aktier?

Aktier och fonderDet gäller att ha lite is i magen och vara beredd att avstå sina pengar en längre period. Det är också viktigt att bara köpa sådana aktier i företag som du har en inblick i. Följ dina valda företags utveckling och håll dig ständigt uppdaterad med deras prognoser.  Det är högst rekommenderat att sprida riskerna – helst bör man investera i 10-15 olika aktier och gärna inom många olika branscher. Tänk också på att börsen går upp och ner. Det innebär att de olika aktierna bör köpas vid olika tillfällen. Det är bara dumt att fylla på hela sin aktieportfölj på en och samma gång eftersom det faktiskt finns en risk att man köper hela rubbet när det är som dyrast.

Det är möjligt att investera i aktier på två sätt: det ena sker genom att man anlitar ett fondbolag som förvaltar dina aktieköp. Fördelen med ett sådant alternativ är att du som aktieägare får hjälp av experter som jobbar aktivt för att optimera dina aktieaffärer. Det är således en trygghet, men man bör ha i åtanke att även experter kan fatta dåliga beslut. Dessutom – aktieägaren tvingas att betala en fondavgift för tjänsten. Fondavgiften går givetvis att slippa om man sköter sina aktieaffärer på egen hand.

Har du nerverna på utsidan och står inte ut vid tanken att förlora pengar, och heller inte är bekväm med att avsätta pengar under en längre period – ja då är det förmodligen inte meningen att du ska investera i aktier. I annat fall är det bara att börja investera. Det är inte orimligt att du kommer att göra ditt livs affär. Lycka till!