Åka på bussresa i Europa

Kollektivtrafik i allmänhet är någonting vi borde dra mer nytta av. Det positiva med att åka med kollektivtrafik är att priserna i jämförelse med att åka bil eller flyg reduceras rejält. Miljön är något vi allt mer väger in mer i vår vardag för vi vet alla att jorden sakta förmultnas på grund av människans extrema utsläpp av alla olika gaser som kommer, och redan gör, att skada jorden och dess samspel med naturen.

bussresa

Att resa med buss i Europa kan ge dig väldigt mycket. Det är en gemenskap med andra människor och du slipper resa ensam om det var alternativet. I en buss reser du aldrig själv. Hos resebyråer finns det resepaket du kan ta del av och läsa om. Resorna brukar i stor utsträckning av valmöjligheter och vara väldigt bra organiserade med guider och turer under bussresan och när ni nått er destination. Du är inte tvingad att följa med på turerna om det inte intresserar dig men det är ett erbjudande vilket ofta är att rekommendera.

Europa är en fantastisk samling länder och i många av länderna använder man samma valuta, euro, vilket gör det väldigt enkelt att resa mellan länderna. Regler och lagar när det kommer till pass och annat när man reser innanför Europas gränser är inte är alls lika stränga om man jämför med om man ska resa utanför Europa. Som ni förstår så är detta en stark faktor varför man borde resa mer i Europa. Och inte nog med det så slipper du hålla på att joxa med visum, tillstånd och olika typer av valutor som man behöver om man till exempel väljer att resa i Amerika eller Asien.

Det finns flera olika sorter bussar du kan resa med. Standard varianten som också är den billigaste brukar innebära att det är väldigt få kaffepauser och mindre bekväma stolar man sitter i. Det gäller verkligen att väga in detta när du väljer din resa eftersom tänk dig om du ibland kanske ska sitta tio timmar eller mer i en och samma buss så det gäller att du sitter bekvämt. En mycket modern buss som jag inte är ens säker på man kan resa med ifrån Sverige men är relativt säker att den utgår från Köpenhamn i Danmark. Det är en dubbeldäckare med en restaurang på övervåningen så man kan sitta och titta ut på landskapen och städerna man kör förbi medan man får sig serverad en fin stek. På undervåningen hittar ni bland annat en liten pool och bäddsängar. Denna bussen är mer av en upplevelse själv och den är inte direkt gjord för längre resor.