Billigare träning

LöpningAtt träna och hålla sig i form kan vara kostsamt. Gymkort är ofta en ganska stor kostnad och därtill kommer inköp av kläder, skor och andra träningsprylar.

För att spara en slant kan man helt enkelt sluta träna på dyra gym och istället leta upp ett billigare alternativ. Kanske är det så att din arbetsgivare har en egen friskvård inom företaget som kan nyttjas gratis eller till låg avgift. Kanske har din bostadsrättsförening ett gym för sin medlemmar och lägenhetsinnehavare. Genom att utforska möjligheterna till billigare gym i närheten av dig kan du spara tusenlappar varje år.

Dessutom går det bra att styrketräna i hemmet. Antingen kan man köpa egna vikter, eller så använder man olika saker i hemmet. Man kan också träna genom att använda sin egen kroppstyngd. Armhävningar och sit-ups är träning som inte kräver några dyra redskap eller att du är på ett gym.

För konditionsträning kan man löpa eller cykla en planerad slinga. Finns det motionsspår i närheten är det ett bra alternativ till löpbandet på gymmet. Det är dessutom gratis. Det ena du behöver är ett par bra löparskor. Cykling är också bra träning. Du behöver ingen särskild tävlingscykel utan en helt vanlig cykel fungerar bra den också.

Som du märker går det att spara ganska mycket pengar på att undvika dyra gymkort för att få träning.