Information om betalningsanmärkningar

kronofogden-1En betalningsanmärkning är en registrering hos ett kreditupplysningsföretag för att markera att en privatperson eller företag inte är kreditvänliga.  Anledningen till en betalningsanmärkning är oftast att kronofogden har fått ett krav att personen eller företaget i fråga inte betalat en räkning.

I dagens digitala samhälle kan det gå fort från att en räkning går från obetalt till kronofogden, faktum är att det kan gå så fort som 30 dagar efter det att räkningen ska vara betald till att räkningen går till inkasso, för att sedan gå vidare till kronofogen. Därför gäller det verkligen att hålla reda på sina utgifter.

Om man är osäker på om man har en betalningsanmärkning kan man ta kontakt med ett kreditupplysningsföretag som ger ut en kreditupplysning där man snabbt och enkelt får en överblick av hur ens ekonomi ser ut, så även eventuella betalningsanmärkningar.

Om det nu visade sig att man har en betalningsanmärkning så är den aktiv i tre års tid förutsatt att man har betalt räkningen, annars finns anmärkningen kvar till dess att räkningen är betald.

En betalningsanmärkning försvårar oftast att bli beviljad ett lån och även att få hyra lägenhet. Därför gäller det verkligen att läsa på om hur man går tillväga om man vill låna med betalningsanmärkning för att på så sätt öka sina chanser att få ett så bra lån som möjligt. Besök http://lanamedbetalningsanmarkning.com för mer om detta.

Vill man ha mer information om betalningsanmärkningar så kan man besöka datainspektionens sida om betalningsanmärkningar.